Din häst Mitt fokus 

Equiopat

Jag läser tredje terminen på UPH som utbildar professionella terapeuter inom häst,hund och humanvård. Jag blev termin två färdig diplomerad massageterapeut för häst och under termin tre och fyra fortsätter jag mot att bli certifierad Equiopat.
Som equiopat arbetar jag med hästens muskler och problem som uppstått i dess rörelseapparat. De problem du beskriver i egenskap av ryttare och det du upplever när du rider din häst är vad jag använder som ledtrådar för att hitta roten till problemet.
Genom att känna igenom hästen med mina händer kan jag känna avvikelser i muskulatur som tex spända stråk, trådiga muskelbukar och olika storlek på muskler. Nästa steg att hitta roten till det onda brukar vara att titta på rörelser, både på rakt spår och vändningar samt gärna longering om det finns möjlighet för det.
Hästar reagerar olika på behandling och speciellt första gången vi träffas kan hästen vara skeptisk, nyfiken, busig, sur, nervös och det får den vara. Självklart får du som ägare korrigera din häst om du upplever att den beter sig väldigt avvikande men det kan också vara ett sätt för hästen att visa hur den reagerar på en behandling.


Efter behandling

När hästen fått behandling kan den blir trött och behöver lite lugn och ro speciellt om den har haft mkt spänningar och problem som jag släppt på. Det kan vara skönt för hästen att få stå inne en stund med ett täcke om det är kallt och ruggigt ute så blir den inte så snabbt nedkyld efter behandlingen.
Man kan gå en liten promenad med hästen om man vill men den ska inte utföra något större jobba och allra helst även vila dagen efter behandling, detta kommer du få veta mer om och få med dig i dina hemgångs råd för hästen som du får efter behandlingen. Det finns även karenstider innan tex tävling efter vissa maskinbehandlingar detta kommer då självklart få information om och du kan läsa mer under fliken behandlingar.


 © Copyright equiopatare.se